Translate

miercuri, septembrie 30

De la bloggeri adunate si-napoi,.. tot la ei date. Liebster award

Astazi am primit de la Roxana , creatoarea blogului http://mutarealatara.blogspot.ro un mesaj de nominalizare pentru un gen de "socializare" de care nu stiam ca exista. Liebster award.
Multumesc Roxana.
Nu am obiceiul sa raspund provocarilor insa de aceasta data ma tem sa nu deranjez sau  incurc ceva pozitiv aflat in desfasurare asa ca ma voi conforma. Regulile sant explicate cu cuvintele Roxanei.
Regulile ”jocului” sunt simple:
- mulţumeşte persoanei care te-a nominalizat, scriind link-ul către blogul ei în postare;
- răspunde la toate întrebările primite;
- nominalizează 11 bloggeri care au sub 500 de followers;
- formulează 11 întrebări pentru cei nominalizaţi de tine (nu poţi nominaliza persoana care te-a nominalizat pe tine);
- trimite-le nominalizaţilor un link la postarea în care i-ai numit, să se informeze cum trebuie.

 Sa raspund la intrebari nu e problema insa gasirea a 11 bloggeri care nu au mai trecut prin asta [cum ar fi corect] va fi dificila daca nu imposibila.

 Dar intai sa raspund intrebarilor :


1. Mai gasesti resurse sa privesti cerul si sa vezi mai mult decat nori sau soare?
Da. Pentru mine,pentru noi,[de fapt pentru noi toti oamenii] asta nu e doar o alegere ci felul in care am fost creati.
Mutarea la tara a venit sa ne deschida calea spre renuntarea la posesie ca scop , la concurenta, genarand un orizont de asteptari ce are la baza bucuriile simple de natura spirituala , emotionala..
Momentul in care ne-am indepartat de rudele si prietenii prinsi poate fara vina lor in caruselul aiuritor si ateu al vietii " ca lumea ", a fost primul pas catre liniste. Un fel de intoarcere acasa de fapt.

2. Daca ar fi sa alegi un singur loc unde sa iti petreci tot restul vietii, care ar fi acela?
Locul in sine nu conteaza cu adevarat ci starea pe care mi-o da.

3. Sarmale la cuptor cu lemne sau salata de creveti la restaurant? 
Exclus restaurant !Mai ales daca au personal pentru servire.
Poti servi masa cuiva daca-l iubesti si atunci o faci cu placere. Altfel e jenant pentru amandoi,ospatar si mesean intre care e o relatie de falsa amabilitate platita.
Sarmalute da, dar de post.

4. Poti numi trei prieteni adevarati (asa cum vezi tu prietenia) sau mai degraba ai o gasca de amici - cunostinte apropiate?
Inca nu am reusit sa inteleg toate implicatiile si valentele cuvantului prieten, iar existenta mea e mai mult launtrica decat sociala.

5. Daca ti s-ar oferi ocazia ti-ai schimba cariera sau ai incepe una acum? 
Nu am o cariera si-mi pare rau pentru cei care cred ca asta e scopul vietii lor

6. Cainele si pisica: in casa sub plapuma la picioarele tale sau afara la pazit curtea si prins de soareci?
Pisicile de la noi nu prind soareci de lene iar cainele apara curtea mai ales de pisici. Daca ar ajunge amandoi sub plapuma ar iesi scantei. Insa ca sa respect sensul intrebarii asi vrea sa stea cainele in casa asa cum se intampla cand locuiam in oras, dar cu Nero al nostru nu se poate. Cand e in casa noaptea ,la orice zgomot din exterior  latra si daca mai experimentez de 2-3 ori trezirea brusca de acest fel cred ca fac infarct.

7. Cat pret pui pe sistemul de invatamant si alegerea unei institutii in care sa invete copiii tai? 
Pun mare pret pe disparitia fabricii de diplome care e sistemul de invatamant romanesc si cred ca orice altceva e mai bun , chiar si scoala de acasa, internetul,orice. Se pune pret doar pe functia de memorare pe termen scurt si deloc pe capacitatea de a folosi datele invatate.Apoi la varsta maturitatii informatiile cu care am fost indopati pentru note si diplome se uita in majoritate.
Multi dintre profesori fac meseria asta ca ultima alegere fiindca nu au reusit altceva iar structura de predare e supraincarcata pentru a le asigura numarul de ore necesar pentru leafa profesorilor.
 Nu ma refer la oamenii dedicati si daruiti cu talent pentru asa cum a fost si cazul invatatoarei mele dna Popescu Eleonora [liceul pedagogic Galati], ci la cei care abia reusesc sa ia un 5 la titularizare si apoi "formeaza [ plictisiti] noile generatii" Astia insa sant tot produsi ai scolii romanesti , promovati de scoala romaneasca in functii de profesori si apoi pensionati pentru munca depusa !!?
Copii au la fel de multe de invatat prin joaca si socializare ce conduc la formarea de deprinderi ,intelegerea lucrurilor prin experiment [nu memorarea rezultatelor] pentru care insa nu le mai ramane timp fiindca sistemul are alte interese si apoi ne miram de numarul mare de ....

8. Si sa nu uitam cliseul: daca ar fi sa o iei de la capat ce ai face diferit?
Daca e vorba despre mutarea la tara , asi renunta sa mai cosesc curtea ca in primii ani cand in momentul in care credeam ca am ajuns la final , iarba era iarasi mare.in locul din care incepusem.

9. Numeste trei idei de afaceri pe care omul de rand ar putea sa le inceapa. Tu ce ai alge? Crezi ca te tin baierele sa o duci la capat?
Fabrica de peleti, Camping, Constructii
Ma interseaza doar camping-ul pe care l-asi fi facut daca locatia era potrivita.
Fabrica de peleti si constructia de case cred ca ar aduce prea multi bani si mi-ar lasa prea putin timp liber deturnand directia spre care am ales sa ma indrept.

10. Pur si simplu spune-mi cum vezi oamenii, umanitatea, omenirea.
 Oamenii sant minunati atunci cand dispare lupta pentru existenta ce nu ar fi necesara daca diriguitorii lumii nu ar dori asta
Omenirea e un copil la varsta prescolara ce a ucis unul dupa altul canarii atunci cand i-a strans la piept din prea multa dragoste

11. Desi as vrea sa reiau intrebarea la care a raspuns cea care m-a provocat ("Daca l-ai intalni pe Dumnezeu ce i-ai spune?") incerc sa nu fiu total lipsita de originaliate. :) Asa ca te intreb - pentru ca ma tot plang ca nu am cu cine dezbate - Cum ti se pare treaba asta cu gasirea apei lichide pe Marte? Vezi mai departe de atat?

Eu sant convins ca nu santem singura creatie ganditoare a lui Dumenzeu , asa cum pamantul nu e singura planeta capabila sa sustina viata. Apa lichida pe Marte ? Asta mareste enorm numarul planetelor capabile sa sustina viata asa cum o stim noi chiar daca nu pe intreaga suprafata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu