Mutarea de la oras la tara a unei familii este in general un motiv de bucurie pentru niste oameni care refuza sa mai faca parte din marele tavalug al societatii consumeriste. Pot exista totusi si unele greseli ori inconveniente. Acest blog este povestea mea si a familiei mele in cei 10 ani care s-au scurs de cand ne-am mutat la tara ,cu bune si cu mai putin bune dar rezolvabile, asa cum veti vedea.
Translate
marți, decembrie 22
Posibile solutii -1
Fara sa exagerez cred ca toti cei care s-au gandit chiar si pentru o clipa la societatea romaneasca [si nu numai] ar avea de ce sa protesteze fiindca asa de multe ,flagrante si perpetue sant neregulile ce ne influenteaza viata. Sigur ca nu tuturor ne par ca fiind gresite exact aceleasi lucruri, ramane insa un fond de probleme general,sau macar majoritar vazute ca atare.
De ex. prestatia politicienilor [de care cu totii ne plangem],ar putea fi mai buna daca alegerile nu ar mai fi parlamentare ci ministeriale.
Am sa explic avantajele acestei solutii incepand cu unele exemple:
-Ministerul economiei dpmdv ar trebui sa fie condus pe baza politicilor liberale care au darul de a impulsiona investitiile si dezvoltarea economica , dar nu e obligatoriu. L a un moment dat electoratul poate hotara altfel daca se impune acest lucru
- Ministerele sanatatii sau educatiei cred eu ca au nevoie de politicii sociale improprii liberalilor ce ar lasa pe plan secund astfel de zone.
-Ministerul apelor si padurilor necesita o conducere care sa puna pe primul plan natura si nu profitul pe care l-ar putea genera defrisarea , captarea paraurilor de munte in microhidrocenrale, etc
A existat ideea depolitizarii institutionale insa in acest caz apare rutina , blazarea , ingamfarea angajatilor care se vad "aranjati" pe viata indiferent de prestatie. In cazul conducerii politice separate pe fiecare minister apare ca noutate raspunderea [inexistenta pana acum] punctuala , nu otova la nivelul intregii tari de unde politicienii pot alege sa se laude cu ce au reusit sa faca din ce au promis ignorand restul.
Protestele de strada ,daca apar, nu se mai lupta cu guvernul tarii in intregul lui ci cu un minister ce are in spate un partid ce poate f. repede intra in conflict cu partidele ce administreaza celelalte ministere.
Raspunderea ministeriala nu va mai fi o poveste.
Acum asistam la proteste a caror miza e vazuta de cele mai multe ori ca fiind prea mica pentru a produce schimbari la nivelul conducerii monocolore a tarii. In situatia propusa de mine lucrurile ar sta altfel si am putea obtine rezultate prin proteste si in cauze mult mai putin grave decat este "Colectiv"
O mie de oameni protestand in fata unei institutii ar schimba cu siguranta atitudinea celor din cladire in timp ce o mie de oameni protestand la adresa guvernului e banal
Va rog sa va ganditi.
Am putea scapa de sindromul Don Quixote in care multimea nu are cum sa se ridice pana la inaltimea aparatului auditiv al unui colos politic monocrom in care fiecare apara pe fiecare pentru interesele comune , imaginea si castigul material.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
hmmm... io zic că tre să pleci de la ipoteza confirmată că omul de rând nu vede mai departe de vârful nasului!
RăspundețiȘtergeresistemul „amerecan” se apropie de adevarul meu: fiecare să voteze la nivelul orizontului său...
adicătelea: dacă întrebi pe ion/vasile/maria/ștefania ce trebe să facă un președinte de consiliu județean, vei observa că i-ai pus in situația jenantă de a da din umeri! deci cum să voteze ei candidați pt acea poziție??? :O
In postarea -Varsta serviciului- e vorba de votul pe domenii de competente,numai ca ....e usor sf
RăspundețiȘtergere