Mai jos este imaginea focarului care e construit din tabla de 4-6mm
Desenul de mai jos reprezinta camera de ardere [canalul orizontal] ,adica spatiul interior al piesei de mai sus. .
- folosim samota pentru ca metalul in contact direct cu flacara generatoare de temperaturi f. ridicate [ poate atinge 1200grade =metal inrosit], se strica
- soba racheta clasica cu burlanul fixat in ciment refractar nu mai permite reparatia
- o constructie doar din metal sudat ar crea zone f. fierbinti [canalul orizontal/focar] ce ar duce la transfer de caldura in alta zona decat cea a serpentinei scazand randamentul si creind totodata pericol de ardere la atingere accidentala
-Constructia din desen face parte dintr-o conceptie modulara , soba putand fi oricand demontata pentru intretinere , iar caramizile nefiind prinse cu mortar pot fi usor inlocuite. Temperatura peretelui exterior al focarului nu va atinge valori periculoase ca in cazul metalului inrosit expus de la constructia integrala in metal.
O schita cu ansamblul constructiei :
La toamana /iarna cand o voi fi realizat deja , am sa revin cu noi desene si fotografii plus date comparative intre aceasta constructie si soba/centrala de pana acum. Desenele de mai sus reprezinta solutia ideala pentru mine , insa in functie de materialele pe care le voi gasi si de costuri ,e posibil sa apara modificari.
Asteptam poze cu executia.
RăspundețiȘtergereCu centrala racheta precedenta ce suprafata ati incalzit si ce consum ati avut? In ce zona termica?
Deocamdata adun materialele si se pare ca va trebui sa fac unele scimbari in planul initial fiindca depozitele de fier vechi nu-mi mai sant de ajutor iar costurile trebuie sa ramana reduse.
RăspundețiȘtergereCentrala pe care o prezint la "incalzire centrala ieftina" a fost adaptata pentru a functiona ca o soba racheta iar rezultatele au fost f. incurajatoare. Suprafata incalzita a fost aceiasi.
Nu pot sa dau date sigure despre consum deocamdata. Voi reveni in septembrie asupra subiectului.