Translate

marți, decembrie 17

Alte alea -4 [apicultorii stiu de ce]

Intrebarile unei albine naravase dupa ce a vazut filmul Matrix

Daca-l intep pe agentul Smith,sau cum s-o mai numi asta cu afumatoarea ,mor.
Daca o roiesc ,nu traiesc mult fara medicamente si oracol"
Daca ies din sistem si nu mai adun nectar ca sa fac miere ,mor de foame
Daca fac miere doar pentru mine raman fara ea si primesc in schimb sirop
Daca nu mai intep si-mi vad de cules ,ma vinde pe post de albina selectionata
Daca vreau sa-mi maresc familia pune gratie [Hanneman], pentru ca regina sa nu mai faca pui la etaj
Daca ma stric la burta fiindca nu ma ingrijeste,e nemultumit si oricum iarna nu-mi da voie la toaleta pan-n primavara ! Culmea,. in timpul asta ma spioneaza cu stetoscopul ca sa vada daca bazai. Sa-l vad pe el in ce hal ar bazai daca ar trebui sa se abtina de la closet 5 luni pe an !
Cand gasesc pur si simplu miere gata preparata si o aduc in stup , ma face hoata ,ma da cu fum si ma duce afara din stupina cu tot cu familie si regina.
Daca sant patrioata si nu primesc sa fim conduse de regina straina, imi aduce alta si alta si alta, pana cedez nervos si nu le mai omor.
Nu ne lasa deloc timp pentru cultivarea diverselor inclinatii artistice spunand ca "lipsa culesului nu e buna pentru albina !" Chiar si atunci cand unele dintre noi incearca o minima afirmare plastica prin mici figurine in propolis sau ceara,le distruge sau le aduna pentru sine ,probabil ca sa se laude ca el le-a facut. Dansul este singura forma de exprimare artistica pe care o agreeaza, poate fiindca burta pe care a facut-o de cand se ocupa de noi il impiedica sa mai faca propriile opt-uri.
Ne pune numere la poarta ! In bataie de joc! De parca noi nu am fi capabile sa gasim stupul altfel ![dar de fapt el e cel care are nevoie de indicii ca sa-si mai aminteasca pe unde a umblat]
Daca-l auzim ca vorbeste cu "dragilor", stim deja ca urmeaza sa ne inghesuie cate trei familii intr-o cutie si apoi asteapta sa producem pentru el cate 100 milioane de lei de stup, eco.
Nu ne scoate la plimbare decat noaptea ,ceea ce ne face sa credem ca nu vrea sa fim vazuti impreuna in public, cu toate ca eu am bustul si buzele mult mai proeminente decat Oana Zavoranu ,de ex.
E un scamator ! Niciodata nu poti sa-l vezi clar la fata fiindca ii place sa se invaluie intr-o mantie de fum. Singura data cand ne lasa sa-l zarim e iarna ,dar atunci santem oricum prea inghetate ca sa ne mai pese de mutra lui.
Pe baza mierii capatate de la noi ,si-a cumparat masina noua si LCD , iar noi stam in stup pe intuneric ,fara toaleta si fara canal. Ne pune apa intr-un castron ,afara, la distanta , probabil ca sa nu ne obisnuim cu confortul.
Datorita acestor lucruri si a altora, ma gandesc serios sa-mi schimb meseria !
Poate, sa ma fac trantor !? Oricum, asta e prima conditie ca sa am acces la o functie publica si sa ma capatuiesc apoi cu vila , girofar si masina de seviciu platite [mai nou] si din banii apicultorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu