Translate

sâmbătă, mai 3

Din nou despre cosit !

De aceasta data am sa prezint cositoarea realizata de mine si care dpmdv e superioara motocositoarelor din comert. Mentionez ca ,asa cum spuneam intr-o postare anterioara, am inceput acum 10 ani sa tund iarba cu o coasa manuala , insa lupta cu cei 2500mp ai curtii facea ca atumci cand terminam de cosit intrega suprafata  in locul de unde incepusem actiunea era iarasi iarba inalta.
Am renuntat la aceasta activitate si am construit o cositoare electrica de putere pe care am folosit-o cativa ani pana am vazut oamenii primariei care tundeau balariile de pe marginea drumului cu motocoase din comert.
 Contrar credintelor mele am cumparat si eu  o astfel de unealta. Rezultatul a fost dezamagitor cu toate ca alesesem un model rusesc cu putere mare [Altai]
 In schimbul banilor dati pe acesta unealta m-am ales cu zgomot , mult zgomot [purtam antifoane] ,fum care-mi irita caile respiratorii , o greutate de tinut in spate" , 20 de ore de rodaj a uneltei fara sa functioneze la turatie ridicata [fara turatie ridicata nu taie iarba] care la mine au durat 6 luni,  sticlute gradate si seringi pentru prepararea amestecului carburant [benzina/ulei] precum si cu nesiguranta daca va porni sau nu specifica motoarelor in 2 timpi. Se supraincalzea  si avea nevoie de pauze de racire plus ca daca atingem din greseala zonele fierbinti ne-am ars !

Sigur ca am renuntat la aceste "beneficii" si am repus in functiune cositoarea electrica realizata de mine.

Beneficii  [ de data asta reale !}:
-Fara zgomot !
-Fara fum.
-Fara greutate tinuta in spate. [are roti]
-Porneste oricand cu o simpla apasare de buton [intrerupator]
-Fara amestec carburant
-Mai ieftina decat motocoasa din comert
-Taie orice fel de balarii oricat de mari.
-Nu se suprancalzeste
-Nu are aparatori de plastic fragile care crapa la orice atingere. Pot impinge in iarba inalta aceasta cositoare home made pan nu se mai vede decat manerul din care o manevrez fara frica de un posibil defect.
-Pot tunde iarba din toata curtea in 2 zile daca e nevoie.

In desen se vede modul de prindere al panzei care initial a fost realizata din tabla de 2mm iar acum folosesc o panza de circular veche careia i-am sudat 4 prelungiri [pale] pentru a ajunge la diametrul pe care stiu ca-l poate roti motorul meu atunci cand tunde iarba inalta si deasa.

Costructia de mai sus se deplaseaza pe roti iar distanta dintre cutit si sol este de 5-7 cm.
Rotile e bine sa fie cat mai mari pentru a usura deplasarea aparatului .
Paharul din jurul axului motorului e necesar fiindca altfel acolo se ruleaza iarba lunga ce opreste motorul.






7 comentarii:

  1. La cât de „balșoaie” este, cred ca poate tăia și mici arbuști!

    RăspundețiȘtergere
  2. Just ! Taie cam tot ce creste nedorit prin curte si nu stau cu frica sa nu distrug vre-un angrenaj si nici nu ma uit prea atent pe unde o conduc, ci doar merg la pas.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cositoarea nu e f. mare. Ca reper am sa spun ca rotile din fotografie au 17 cm diametru. [trebuie roti mai mari ,.. explic in articol]

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveti subiecte interesante.Cum ma pot abona sa primesc ceea ce postati pe blog?Multumesc si un sincer La Multi ANi! Sorin

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc.
    La multi ani !
    In partea de jos a paginii initiale ,followers [cred]

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua d-le Laurentiu! Cu pregatirea dvs puteti educa educa foarte multi adolescenti cu ajutorul net-ului numai przentand lectiile dvs de viata si cultura tehnica prin videotutoriale.Va doresc succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va mutumesc. Ma straduiesc sa-mi transmit opiniile aici pe blog. In acest moment timpul meu este extrem de limitat , a trebuit sa invat o noua 'meserie'aceia de dadaca. Alexandru ,copilul nostru,imi ocupa aproape tot timpul si gandurile.
    Incerc de o saptamana sa finalizez o postare despre optimizarea arderii in sobele racheta pe peleti.
    Adolescentii de astazi cred ca au potential mai ridicat decat generatia mea , chiar si numai pentru faptul ca au acces la alte tehnologii de cat am avut noi si nivelul de informatie e nelimitat.Totusi aceste beneficii vin la pachet cu efecte adverse dar au posibilitatea de a alege Daca asi crede ca articolele mele pot inclina chiar si cu putin balanta spre bine chiar si pentru un singur adolescent mi-asi face timp sa continui sa scriu , dar mesajele primite sant in general tehinice.

    RăspundețiȘtergere