Translate

luni, noiembrie 3

A construi la tara -3

A sosit proiectul prin posta. L-am achitat ramburs iar acum rasfoiesc paginile sale [destul de multe] grupate in trei dosare. Unul e cu proiectul propriuzis ce se sdreseaza primariei si executantului [adica eu]. Al doi-lea e pentru avizul de la mediu iar al trei-lea e pentru avizul de la regia de drumuri nationale. Casa noastara are iesire la drumul national altfel acest ultim dosar nu ar mai fi fost necesar.

Sa recapitulam.
Pasul 1 - facem singuri acasa schita viitoarei constructii si un calcul de cheltuieli pentru a vedea daca ne-o permitem
Pasul 2 - Mergem la primarie cu o copie dupa actul de proprietate, o copie dupa memoriul tehnic al casei [cadastru] si o copie dupa buletinul proprietarului. De la primarie obtinem Certificatul de urbanism pe loc sau dupa 1-2 zile. Taxa intre 10 si 20 lei.
In acest certificat de urbanism sant bifate avizele pe care primaria vrea sa le obtinem pentru a construi.
Noua ni s-au cerut avize de la mediu si drumuri nationale.Vom vedea cat costa cand vom ajunge la etapa asta.Data trecuta am platit la mediu aprox 100ron.
Pasul 3 - Cu certificatul de urbanism mergen la arhitect si negociem costul proiectului.  In cazul nostru 350 ron
Pasul 4 - mergem in orasul resedinta de judet si depunem actele intocmite special pentru asta de catre proiectant in vederea obtinerii avizelr necesare.
Pasul 5 - Dupa ce obtinem avizele [dureaza 2 saptamani] ,mnergem cu ele la primarie achitam 5% din valoarea devizului de materiale stabilit de catre proiectant si obtinem autorizatia de constructie
Pasul  - 6  Construim .

Noi ne aflam acum la pasul 4 si dupa cum se vede procedura nu e complicata plus ca nu mai trebuie sa va "descurcati" ci doar sa parcurgeti niste pasi ca la invatatul unei limbi straine ce da eroare la " sarumana

2 comentarii:

  1. Multumim la fel. Sa aveti in 2015 un an mai bun de cat cel care se incheie , iar de craciun cat mai multa caldura in suflete si termometre.

    RăspundețiȘtergere