Am renuntat la aceasta activitate si am construit o cositoare electrica de putere pe care am folosit-o cativa ani pana am vazut oamenii primariei care tundeau balariile de pe marginea drumului cu motocoase din comert.
Contrar credintelor mele am cumparat si eu o astfel de unealta. Rezultatul a fost dezamagitor cu toate ca alesesem un model rusesc cu putere mare [Altai]
In schimbul banilor dati pe acesta unealta m-am ales cu zgomot , mult zgomot [purtam antifoane] ,fum care-mi irita caile respiratorii , o greutate de tinut in spate" , 20 de ore de rodaj a uneltei fara sa functioneze la turatie ridicata [fara turatie ridicata nu taie iarba] care la mine au durat 6 luni, sticlute gradate si seringi pentru prepararea amestecului carburant [benzina/ulei] precum si cu nesiguranta daca va porni sau nu specifica motoarelor in 2 timpi. Se supraincalzea si avea nevoie de pauze de racire plus ca daca atingem din greseala zonele fierbinti ne-am ars !
Sigur ca am renuntat la aceste "beneficii" si am repus in functiune cositoarea electrica realizata de mine.
Beneficii [ de data asta reale !}:
-Fara zgomot !
-Fara fum.
-Fara greutate tinuta in spate. [are roti]
-Porneste oricand cu o simpla apasare de buton [intrerupator]
-Fara amestec carburant
-Mai ieftina decat motocoasa din comert
-Taie orice fel de balarii oricat de mari.
-Nu se suprancalzeste
-Nu are aparatori de plastic fragile care crapa la orice atingere. Pot impinge in iarba inalta aceasta cositoare home made pan nu se mai vede decat manerul din care o manevrez fara frica de un posibil defect.
-Pot tunde iarba din toata curtea in 2 zile daca e nevoie.
In desen se vede modul de prindere al panzei care initial a fost realizata din tabla de 2mm iar acum folosesc o panza de circular veche careia i-am sudat 4 prelungiri [pale] pentru a ajunge la diametrul pe care stiu ca-l poate roti motorul meu atunci cand tunde iarba inalta si deasa.
Costructia de mai sus se deplaseaza pe roti iar distanta dintre cutit si sol este de 5-7 cm.
Rotile e bine sa fie cat mai mari pentru a usura deplasarea aparatului .
Paharul din jurul axului motorului e necesar fiindca altfel acolo se ruleaza iarba lunga ce opreste motorul.
La cât de „balșoaie” este, cred ca poate tăia și mici arbuști!
RăspundețiȘtergereJust ! Taie cam tot ce creste nedorit prin curte si nu stau cu frica sa nu distrug vre-un angrenaj si nici nu ma uit prea atent pe unde o conduc, ci doar merg la pas.
RăspundețiȘtergereCositoarea nu e f. mare. Ca reper am sa spun ca rotile din fotografie au 17 cm diametru. [trebuie roti mai mari ,.. explic in articol]
RăspundețiȘtergereAveti subiecte interesante.Cum ma pot abona sa primesc ceea ce postati pe blog?Multumesc si un sincer La Multi ANi! Sorin
RăspundețiȘtergereMultumesc.
RăspundețiȘtergereLa multi ani !
In partea de jos a paginii initiale ,followers [cred]
Buna ziua d-le Laurentiu! Cu pregatirea dvs puteti educa educa foarte multi adolescenti cu ajutorul net-ului numai przentand lectiile dvs de viata si cultura tehnica prin videotutoriale.Va doresc succes!
RăspundețiȘtergereVa mutumesc. Ma straduiesc sa-mi transmit opiniile aici pe blog. In acest moment timpul meu este extrem de limitat , a trebuit sa invat o noua 'meserie'aceia de dadaca. Alexandru ,copilul nostru,imi ocupa aproape tot timpul si gandurile.
RăspundețiȘtergereIncerc de o saptamana sa finalizez o postare despre optimizarea arderii in sobele racheta pe peleti.
Adolescentii de astazi cred ca au potential mai ridicat decat generatia mea , chiar si numai pentru faptul ca au acces la alte tehnologii de cat am avut noi si nivelul de informatie e nelimitat.Totusi aceste beneficii vin la pachet cu efecte adverse dar au posibilitatea de a alege Daca asi crede ca articolele mele pot inclina chiar si cu putin balanta spre bine chiar si pentru un singur adolescent mi-asi face timp sa continui sa scriu , dar mesajele primite sant in general tehinice.