Translate

luni, septembrie 28

Lady in red


 Lunatici sau nu cu totii am fost anuntati ca marea doamna a noptii va bate in seara aceasta gongul unei noi ere. Asa stand lucrurile pe la ora trei si jumatate m-am infiintat in curte cu aparatul de fotografiat pregatind totul cu graba pescarului din primele momente pe balta .
Poate din cauza nerabdarii mele sau doar pentru ca e un simbol feminin ,.. luna a preferat sa nu se arate de-odata invaluindu-se intr-o perdea de nori ce amintea de-un val oriental.
Dupa un timp lung de asteptare am realizat lipsa de politete de care ma faceam vinovat , i-am prezentat omagiile mele si am rugat-o sa-mi permita sa o fotografiez. Atunci a iesit din nori dintr-o data dedublandu-se in lentilele obictivului meu incercand parca sa ma prinda nepregatit. Si a reusit. 
Doar o urma de reflex din vremea cand exersam fotografia de  miscare m-a facut sa ridic aparatul cu tot cu trepied si sa o surprind.
Cred ca atunci i-am castigat simpatia si eu printre toti cei probabil cateva milioane de oameni ce o priveau in acel moment pentru ca a pornit sa clipeasca folosindu-se de nori ca de niste gene lungi si matasoase capabile oricand sa ne adoarma simturile nemaistiind unde se afla doamna ce in aceasta seara ne-a promis ca se  va arata invesmantata in rosu.
... cand am inceput sa ma fastacesc datorita tinutei in care ma prezentasem la o astfel de intalnire  ea a pornit a se juca  rotindu-se  si dedublandu-se din nou, la fel ca frumoasa  Irina Petrescu in"De-asi fi Fat Frumos".






...jenat de-ntamplare m-am retras in masina cu gandul la telecomanda din buzunar si la aparatul de fotografiat [pe care-l lasasem afara pornit !] ce-avea sa m-ajute de-acum sa-i surprind si cea mai mica miscare,..credeam eu . Dar ea intuind a starnit vantul facand salciile si iarba sa unduiasca marin taindu-mi orice sansa la vre-un calcul sau gand al imaginii. 




..mai aveam totusi cativa asi in maneca pijamalei :



Apoi a-nceput spectacolul si am tacut asteptand cu speranta cantecul de final al "erei luminilor" fara lumina.

















M-a trezit din reverie cantecul cocosilor ce se grabeaau sa anunte o noua zi. 
28 septembrie 2015






























4 comentarii:

  1. Superba postare !!!! ABSOLUT SUPERBA ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. la vremea aceea, tolăniți în șezloange, în spatele casei, unul avea binoclul - altul manevra aparatul foto (un fujitsu 20x) și eram intrigați de punctul aflat la baza lunii, de unde pleacă radial mai multe linii.
    concluzia noastră e că acolo e un rachetodrom :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista astronomi care spun ca orbita lunii nu e in concordanta cu greutatea estimata a lunii functie de volum. Apoi teoria cu luna goala pe interior. Apoi faptul ca NASA nu a mai deranjat 'luna" dupa prima vizita. Dupa multi ani de de la incetarea activitatii apar astronauti ,mai ales americani, care spun lucruri inedite legate de luna , civilizatii de pe alte planete ori colaborarea dintre pamanteni si mai putin pamanteni,....
    Un rachetodrom la baza lunii ? De ce nu ? Cea mai buna organizare in natura [in stupi naturali] o au albinele si in acest caz intrarea poate fi in partea de jos asta ducand la eliminarea pe cale naturala a umezelii a dioxidului de carbon ca si a albinelor moarte. Se spune despre cenusii ca nu au sentimente iar asta face loc pragmatismului , optimizarii dincolo de confort si in cele din urma poate duce la o structura de tip stup
    Eu, ca sa fiu complet sincer ,asi prefera ca luna sa-si pastreze aura de mister cu tot sirul de implicatii mai mult sau mai putin sentimentale ce rezulta din asta

    RăspundețiȘtergere