Translate

luni, februarie 26

Centrala racheta 2018 si arzatorul compus-IIi

E vorba de acelasi arzator din postarea anterioara dar pus pe 'steroizi" in vremuri atat de reci ca si cele de acum. Alimentarea este mixta peleti /ulei uzat. Arzatorul de peleti e pe regim economic. Temperatura gazelor evacuate e in mod normal undeva inte 70 si 100 grade dar in acesta combinatie ajunge la 170grade.
Consumul de peleti este minim , undeva intre 1kg si 1,5 kg pe ora
Consumul de ulei ars 500-750ml/ora
In desen se poate vedea ca uleiul picura pe o plita din tabla subtire [usor concava]  ce se afla in calea flacarii produse de peleti. In cazul meu acesta plita facuta din tabla zincata de 07mm e sustinuta de doua sarme ce se agata de matginea gurii de alimentare aflata deasupra sa. Sarma tot zincata  [asta am avut] de 3mm urmeaza conturul plitei pe 3 laturi pentru ca apoi sa se ridice  formand doua carlige.
Anul trecut am postat pe blog un scurt clip cu acest gen de ardere. E usor de gasit pentru cei interesati



Economia de peleti e importanta si asta pe fondul cresterii substantiale a puterii.
Unicul dezavantaj sta in neplacerea de a lucra cu ulei uzat care miroase ,pateaza,..trebuie multa atentie si o soba/centrala care sa nu scape deloc gaze in casa


15 comentarii:

  1. Hi there, just wanted to tell you, I enjoyed
    this post. It was practical. Keep on posting!

    RăspundețiȘtergere
  2. Howdy! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay.

    I'm definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, this weekend is pleasant designed for me, for the reason that this point in time i am reading this wonderful informative piece of writing here at my house.

    RăspundețiȘtergere
  5. am pus un filmulet pe adresa -lniscu@yahoo.com-

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare rau dar nu pot deschide fisierele

    RăspundețiȘtergere
  7. Yahoo nu da voie sa trimiti fisiere mai mari de 25MB,asa ca am mai revizuit filmuletul(calitate foarte slaba a imagini,dar se intelege) si am reusit sa-l trimit.Celalat mesaj il puteti sterge.
    Astept parerea dv.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va salut. Am urmarit filmul. O treaba f buna. Va felicit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc,inca sunt probe.Doar cu peleti am atins max. 250*C ,dar acum am depasit 400*C.
    Consumul a fost de 1kg/h-peleti si cam 1,5l/h-ulei(scotea cam mult fum).
    Tubul de ridicare din teava de fier cu D=110.As vrea sa il fac din samota, cum a facut Zero Labs- https://www.youtube.com/watch?v=-rcJ_lp-bYI&t=170s

    RăspundețiȘtergere
  10. Am observat ca e vorba despre probe fiindca nu aveti cenusar, bratele plitei sant lungi si se vor deforma in timp de la caldura , iar caramira refractara cu rol constructiv in focar nu va rezista 1 an fara sa se crape.
    Am vazut ca scoate fum si cauza e intradevar debitul prea mare de ulei. Problema este ca atunci cand iese fum pe horn soba se murdareste la interior scazand transferul termic catre exterior. Daca ar fi fost centrala cu bazin interior acest lucru /murdarirea/ ar fi scazut randamentul cu aproc 50%. Din acest motiv pentru mine uleiul ars e un supliment ce nu depaseste 0,5l/ora. Nu e nevoie de o temperatura f mare pe peretii sobei pentru ca oricum va reusi sa incalzeasca o canera /nefiind centrala. Ar trebui insa sa masurati temperatura gazelor evacuate si sa scadeti debitul de ulei pana temperatura ramane in jurul valorii de 100grade sau mai putin daca se poate. Asta cu peretii sobei curatati de funinginea data de uleiul in exces
    Ar mai fi ceva: gratarul facut din platbanda va avea tendinta sa se infunde ingreunand/oprind curgerea peletilor cand tiraju/consumul vor fi mari
    Tirajul de acum nu are legatura cu cel de iarna care e mult mai puternic. Atunci va conta ca gratarul sa scape repede de cenusa si tot atunci veti vedea care e debitul optim de ulei. In plus arderea timp de o ora cat dureaza proba nu lasa sa se vada problemele ce apar cand soba merge zi lumina mai multe luni.
    Samota se poate crapa in timp. Poate ar fi mai bine sa lasati din metal tubul de ridicare

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuze pentru multele greseli de scriere , e din cauza vitezei :}}

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru sfat,nu ma intereseaza cum ati scris ci ceea ce ati scris.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut ! Pentru un interior de 300 mm și o înălțime de 1100 mm(corpul sobei ) pot folosi aceleași cote ca cele utilizate de tine la centrala? Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere