Translate

vineri, august 16

Altele despre tot alea -3

Astazi se pronunta instanta !Datorita noilor reglementari menite de a urgenta procesele civile personalul tribunalului rasufla usurat la gandul ca vor respira iarasi aerul plin de sudoare rece generata de frica si miros de cerneala propriu institutiei.
In masini decapotabile si cu sofer au aparut de niciunde rosii uriase aflate deja partial in stare de fermentatie amintind parca de baronul Harkonnen , ori de unele personaje ale serialului La Piovra la putine zile dupa ce au fost impuscate. Roiurile de musculite ce insotesc aceste aparitii, impiedica orice incercare de rationament sanatos prin vesnica lor miscare browniana generatoare de ameteala, confuzie si mai nou de suparatoare piscaturi.
[chiar si la mine in sat ,anul acesta ,au aparut astfel de musculite ce inteapa ca tantarii ,nu bazaie , dar a caror piscatura ustura mai mult timp. O perioada am crezut ca avem de a face cu fantome de tantari fiindca atacatorii nu se vedeau si nu puteau fi ucisi ,insa aparitiile inopinante de pe monitorul calculatorului le-au dat de gol]
Ma oresc deocamdata aici cu relatarea de la fata locului fiindca am impresia ca musculitele deja i-mi afecteaza luciditatea.
Voi reveni dupa cateva minute la aer curat.

............................................................................................................

-Sedinta de judecata a inceput cu audierea martorului[de fapt martorei] apararii , a carei prezenta a devenit necesara datorita punctului 1 din lista de revendicari.
-Avocatul guvernului incearca sa arate ca diferentele dintre rosiile pentru bulion si cele de consum nu reprezinta ceva impus ci rezultanta unui cumul de factori proprii economiei de piata.
-Astfel,s-a pus intrebarea cum s-ar putea compara un kg de rosii flescaite" cu reprezentanta din boxa a gogonelelor de consum care are 1 kg numai pe o singura denivelare"?
- Prezenta lasciva a martorei apararii a facut sa se inmoaie pana si cele mai aprige aparatoare ale drepturilor legumelor ,mai ales dupa ce aceasta a povestit cat de scurta este viata unei astfel de nimfe si cum la aparitia primei cute moi,specifice dealtfel rosiilor pentru bulion, destinul ei cunoaste trecerea de la agonie la extaz [de fapt invers] , sau mai concret spus -din vitrina aprozarului direct la tomberon.
-Cu greu a putut fi linistit publicul dupa ce martora in drumul ei inapoi spre sala a simulat o alunecare pe frunzele vestejite ale unei reprezentante LRPB oprindu-se pe bratele auditoriului dealtfel deloc grabit sa o readuca la verticala.

Martorul acuzarii dupa ce a fost scos din borcanul cu otet,spalat si odorizat pentru a nu-si pierde prestanta datorita mirosului,a spus urmatoarele:

-Onorat auditoriu. Eu nu ma aflu aici ca sa siluiesc vointa dv cu vorbe mestesugite si de aceia am sa va spun doar trei cuvinte:
-Va rog sa nu ma votati !
-Va rog sa nu ma votai fiindca eu nu merit sa va reprezint in parlament si fiindca sant un castravete cinstit care stiu ca nu am sa fac nimic pentru dumnevostra ..........
Inutil sa va mai spun ca prezenta sa nu a contat in balanta procesului si ca probabil ametit de aburii otetului retraia momente din filmul "Titanic Vals" datorita faptului ca borcanul sau statuse ceva timp pe masuta din fata televizorului.

Imaginea cu reprezentantele ligii rosiilor pentru bulion din momentul pronuntarii sentintei cred ca ma scuteste de orice alte comentarii :



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu