Translate

miercuri, august 7

Paznicul curtii

Cea mai veche dintre pasiunile mele [cam multe],este cresterea cainilor. In timp am reusit sa obtin si profit dintr-o activitate care e in mod normal bugetara" Pot insa acum sa spun cateva lucruri despre cel mai bun prieten al omului in postura de paznic a proprietatii.

-cainii din rasele de terrieri foste de lupta.


Acesti caini au un renume negativ nemeritat si care trebuia sa fie purtat de stapanii lor daca sant amatori de violenta. Sant atasati de familie ,iubitori de copii si reactioneaza la fel ca oricare alta rasa de paza si aparare,atunci cand le este incalcat teritoriul sau amenintata familia.
Diferentele provin din faptul ca muscatura unui astfel de exemplar este mai puternica decat a majoritatii raselor , insa nu se ajunge la asa ceva. E suficienta descurajarea pe care o induce aspectul lor posibililor intrusi.
E important pentru linistea familiei faptul ca nu latra fara motiv.
Sant multe linii de crestere si tot atatea feluri de temperament preponderent. Unii pot fi mai linistiti , mai atenti,mai receprtivi si astfel mai usor de dresat [cei crescuti pentru show,companie] . Pe cand altii nu vor merge niciodata in lesa si vor asculta ordinele stapanului doar uneori.
Blana lor scurta ii face sa suporte f. greu iarna afara,insa si aici exista diferente. De ex. tipul tigrat are parul mai lung si e mai rezistent la frig. Rasa cea mai sensibila la frig Bull Terrier.
Asa cum spuneam sant mari iubitori de copii dar le pot provoca leziuni chiar si atunci cand se bucura, datorita fortei si energiei lor debordante daca nu sant corect socializati [de ex. sa nu sara cu labele pe oameni]
Eu am avut mereu astfel de caini. Sant destul de rezistenti la boli [cu vaccinurile si deparazitarile periodice la zi],iar intretinerea unui exemplar se situeaza undeva intre 50-100 lei /luna in medie,daca nu avem un exemplar de concurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu