A mai ramas sa povestesc doar despre placarea peretilor ,pe minimum de suprafata posibila, care se poate face dupa ce s-a tencuit. Neexistand aderenta intre ciment si pamant, tencuirea la casele de paianta se face dupa ce in prealabil s-au batutu cuie de 100-150mm lungime la distante intre ele de 100-150mm de care se leaga sarma astfel incat sa creeze o retea asemanatoere unei plase. De acest suport se va prinde tencuiala ce trebuie sa aiba 2 cm grosime.Compozitia mortarului de tencuiala este din nisip de rau sau de cariera , ciment, var praf la sac si apa. Sant mai multe retete in functie de destinatia [umezeala] incaperii.
Noi am schimbat asezarea bucatariei de 3 ori in cei 10 ani de cand locuim la tara. Prima a fost instalata in capatul unui hol, care fiind cumva improvizata a fost refacuta intr-o locatie mai larga. Apoi ne-am dat seama ca stilul nostru de alimentatie facea inutila ocuparea unei camere cu aceasta destinatie ,asa ca am pus pe hartie ce aveam nevoie in bucatarie si a rezultat ca o nisa/minibucatarie dotata cu plita electrica incorporata in blatul chiuvetei +hota+steamer,blender si mixer plus filtru de apa potabila si minimum de vesela ne vor fi suficiente. Astfel ultima varianta a bucatariei ,cea actuala,se afla intr-o nisa in sufragerie creata prin construirea unui mic perete fals din lemn si rigips.
Ar mai fi de spus cateva cuvinte despre renovari . In ciuda lejeritatii cu care privesc oamenii din mediul rural legislatia ,va asigur ca se pot plati amenzi destul de mari pentru constructii neautorizate. Sigur nu e vorba aici de apa sau canalizare ci de ridicarea unor constructii cum ar fi verande de gradina sau dependinte ale casei realizate cu fundatie. Totusi cel mai bine este sa va interesati intai la primarie unde e posibil sa gasiti alte reguli in functie de apartenente sau simpatii. Astfel eu a trebuit sa intocmesc proiect la arhitect,sa obtin avizul de mediu si apoi autorizatia de constructie de la primarie doar pentru inchiderea prispei.
Autorizație de construcție pentru o prispă ? E clar ești certat cu primarul.
RăspundețiȘtergereNu eram certat cu primarul din acea perioada dar exista aici placerea de a face rau. Sant oameni care nu au avut parte de ajutorul de stat pentru parintii care renunta la serviciu in primii 3 ani dupa nasterea copilului. Problema mea e parfum :}}
RăspundețiȘtergere