Translate

joi, iulie 25

Despre odihna.

Bucuria somnului este o stare cu care adormi ,care iti influenteaza visele si care te face sa te trezesti odihnit si fericit ca totul se va repeta dupa ce vei parcurge provocarile si minunile zilei ce abia incepe.

Stiu ca suna cumva poetic , dar poate deveni aevea daca nu lasam lumea" sa ne hotarasca destinul.
Nu am reusit sa ocolesc cuvintele mari ,dar ganditi-va putin! Cum altfel i-asi fi putut spune shenalului pe care lumea" ne vrea ca debitori la banci ,consumatori de alimente presarate din belsug cu substante menite sa sporeasca vanzarile, ca si internarile , ca si avansarile pe scara sociala a celor lipsiti de scrupule, ori ca simpli"haitori de drept comun" pentru o obste care devine tot mai abstracta ,mai putin numeroasa pana la a se confunda cu politicul.
Cum ar trebui sa numesc societatea care dupa ce si-a satisfacut nevoile cu pretul libertatii si sanatatii membrilor ei ii amageste cu o iluzorie pensie care devine [din ratiuni economice] tot mai indepartata ca varsta si mai putin probabila.

Traiul la tara ,pentru cei care nu viseaza la top 100", face sa dispara relele de mai sus. Un trai cumpatat lipsit de nerabdare alunga dependenta de banci. Ne fereste de hotararile bazate pe rezonanta la o muzica pe care diriguitorii ne-o ofera din belsug prin megafoanele" lor : televiziunea , radioul ori ziarele si dupa care noi trebue sa dansam.
Somnul poate fi mult mai linistit atunci cand mana pe care o intindem aproapelui infometat nu tremura la gandul ca nu stim sigur daca ii facem un bine.
Umerii nu se mai lasa seara a infim ,atunci cand stim ca de aici" pana acolo" e curtea noastra ,unde noi hotaram cine intra , ce si cand mancam ,ori cum ne petrecem timpul liber si nu vecinul de la patru ,administratorul de scara , sau seful aflat in vizita.

Atunci cand toate aceste ganduri ne vor fi lasat in pace , ne vom regasi mirati de noi insine ca un vesnic alergator care descopera ca poate ridica mainile deasupra capului daca se opreste pret de o clipa.
Odihna e cumva ca fericirea, nu o putem fabrica ,dar daca-i cream conditiile prielnice se pote infiripa la inceput timid ca o caprioara pe care incercam sa o hranim din mana , pentru ca apoi sa devina o stare de normalitate.

Ruralul nu m-a facut un adept al somnului ci m-a ajutat sa ma odihnesc mai repede dormind mai linistit si mai profund. De regula 4 ore de somn imi sant suficiente. Restul noptii il petrec in fata calculatorului ocupat cu vanzarile si cumpararile ,exersand la chitara bass in casti , desenand motociclete modificate sau facand planuri pentru noua zi care se apropie.

- E trecut de 5 dimineata cum spuneam. Azinoapte am desenat inchizatorul portii la care lucrez de cateva zile.
Probabil voi dormi pana la 7-7/30 , voi monta sculele pana la 8 si apoi,...si apoi om mai vedea. Deocamdata am in fata ajumatate din timpul meu de somn pentru noaptea asta si salteaua de bumbac recent cumparata pentru a inlocui o relaxa" din cauciuc spongios, are capacitatea de a ma adormi aprope instantaneu.
detaliu al interiorului portii la care lucrez , obturat partial de unul dintere desenele cu motociclete si avand marcat locul unde va fi incuietoarea

Ne vedem dimineata, va fi o zi frumoasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu