Translate

marți, iulie 16

Despre amenajari.

Mai e nevoie de pardoseala din beton al carui calcul trebuie sa vi-l faceti fiecare in parte in functie de marimea casei si pretul din zona al materialelor
Pot totusi sa spun ca grosimea minima a placii de beton trebuie sa fie de 8cm. Cota superioara a placii turnate trebuie sa fie de regula aceiasi cu cea deja existenta si in concordanta cu inaltimea pragurilor de la usi,asa ca vom sapa grosimea placii plus inca 5cm pe care-i vom umple cu pietris peste care va veni armatura sustinuta de sarme [diametru 6mm infipte in pamant]la aproximativ 3cm inaltime de suprafata pietrisului.
Compozitia betonului este de 4 parti agregat [pietris + nisip amestecate , se cumpara ca atare din depozite], la care se adauga 1 parte [liant] ciment, plus apa. Pe o suprafata plana si betonata se amesteca agregatul cu liantul uscate , apaoi se vace in mijloc o cuveta unde se pune apa [nu prea multa odata] si se amesteca din nou pana la consistenta la care apa nu se separa de amestec aparand la suparafata.
Toate aceste lucrari ca si multe altele noi le-am facut cu forte proprii si la costuiri mici. Dupa cum vedeti nu e nimic complicat si nu e nevoie de meseriasi""[foarte scumpi de-altfel]care sant de regulla interesati de plata ori de rapiditattea lucrarii si mai putin de calitate ori aspect. In imagini noua scurgere,cea mare :
Sapatura am facut-o manual ,singura temere era sa nu gasesc ceva munitie neexplodata dat fiind faptul ca la noi in curte in WW2 a fost garnizoana germana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu