Translate

vineri, iulie 12

Cautarea casei

Cautarea casei ne-a luat cam doua luni ,timp in care am parcurs peste 1500km colindand 6 judete [cele mai apropiate de mare] ,la bordul masinii Oltcit tocmai cumparata. Pentru ca primul judet vizat a fost Constanta cazarea s-a facut simplu ,la cort, in Vama bineinteles. In acele vremuri aproape imemoriale" nu se auzeau manele ci doar rock mai vechi ,ori mai nou atunci cand era invitata cate o trupa de tineri sa cante aprope de plaja ,ori la cate un concert mai amplu cu bilete vandute.
Poezia vremurilor cand buldozerele fabricilor de bani inca nu ajunsesera acolo , cand inca putea marea sa-ti bata dimineata la usa cortului fara ca gardienii sa vada in asta o ilegalitate ma face sa spun ca ..astazi chiar de m-as intoarce a-ntelege n-o mai pot.
Unde esti tu Vama Veche cu ai tai cortisti cu tot?
Unde e starea de simplu ,unde-i starea de lentoare ce facea lumea egala "oameni intre cer si mare"
Azi au disparut cu totul niprele modificate ,inlocuite complet de masini noi si tunate"
S-a piedut,..s-a pierdut totul si-a-ntelege nu mai pot de ce mi-amintesc de tine doar cand vad un delfin mort.

Lasand la o parte nostalgiile trebuie sa spun ca judetul castigatotor" pentru noi a fost Tulcea pentru ca :
-casa e la sosea, DN22D ,lucru ce si-a confirmat in timp importanta.
-are 4 camere si 2500mp curte
-distanta relativ egala si maxima posibil fata de trei orase-Galati-Braila-Tulcea.
-acoperis rustic, cu olana care face ca vara pe caldurile cele mai mari sa nu simtim un disconfort suparator. Apoi am reusit sa evitam sintagma "civilizatia azbocimentului si a tablei vopsite" pe care o folosea cineva la radio cu sens peiorativ fiind si in asentimentul nostru.
-anexe putine si usor de demolat
-curte cu o usoara inclinatie ce favorizeaza scurgerea apelor de ploaie
-peisaj minunat ,localitatea Cerna fiind inconjirata de munti si dealuri. Situata in imediata vecinatate a rezervatiei naturale "Muntii Macinului" putem vedea des aici mici animalute si pasari salbatice ,unele protejate.Dealtfel Tulcea este singurul judet care are delta ,mare si munte.[ fara a uita multele obiective turistice istorice ,geologice sau legate de credinta]
-aer nepoluat de industrii ramase in urma tehnologic,asa cum e cazul combinatului Galatean.
-singurii venetici" santem noi si altii ca noi care ne-am stabilit aici venind de la oras.
-cariere de piatra = materiale de constructii la pret rezonabil si usor de procurat.
-la 18 km .-loc. Pecineaga/bratul Macin al Dunarii, zona de pescuit si loc de campare al multor turisti veniti de prin toate colturile tarii ,unii stand aici tot sezonul cald cu rulota sau cortul.
-apa curenta in curte si la un pret si calitate incomparabile cu cele de la oras. Apa provin e din puturi de mare adancime
-benzinarie
-service auto
-scoala destul de buna ai carei elevi au urmat cursuri universitare in mai toate domeniile . De la arte vizuale pana la inginerie ori medicina.Cel mai cunoscut cernean este cel care a dat si denumirea localitatii -Panait Cerna.[exista casa memoriala ]
-Oamenii din primarie te asculta atunci cand le vorbesti !! In oras asta nu prea se intampla. Asa se face ca orice am dori sa intreprindem de la infiintarea unei firme pana la obtinerea unei autorizatii de c'tii se vor finaliza mai repede si mai usor decat la oras.
-distanta pana in Delata aprox 80km si pana pe litoral [Constanta]130km.
-cea mai lata zona a Dunarii se afla acum intre noi si rudele ramase in Galati care nu au vazut nicicand cu ochi buni mutarea noastra la tara si care nu uita niciodata sa ne aminteasca asta. [timpul le va rezolva pe toate]
-multi turisti vin in zona, din tara sau din europa, [in spacial Italia si Austria] ceea ce ne face sa ne simtim privilegiati ca locuim aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu