Translate

sâmbătă, iulie 13

Zona in care ne-am mutat - foto



Ramasesem dator cu imagini din zona muntilor Macin. Este si o fotografie de la casa memoriala Panait Cerna ,o alta care aminteste de faptul ca aici se organizeaza excursii pe traseele turistice din zona calare pe bidiviii blanzi ai ocolului silvic Cerna , precum si o imagine de la o competitie Off-road dobrogeana.

2 comentarii:

  1. Buna seara Laurentiu!
    Stelian e numele meu si urmarindu-ti postarile am constatat ca avem in comun mai multe, ca sa nu zic cele mai importante preocupari ale vietii care sa ne aduca sanatate, liniste si bunastare. Ma refer aici la stilul de viata simplu pe care-l practicati, aici incluzand alimentatia si in general la felul matur de gandire.
    Pe scurt despre ce este vorba:in urma cu 16 ani am cumparat 1000 mp in marginea orasului unde am construit o casa in regie proprie, casa la care mai am inca de lucru, printre care si sistemul de incalzire de pus la punct.
    Dintre toate metodele pe care tu le-a incercat si tu, am ajuns la concluzia ca cea mai eficienta este incalzirea centrala pe lemne cu o soba racheta.
    Fiind in faza de documentare am dat de blogul tau din care incerc sa ma documentez cat mai mult posibil. Constat insa ca datele referitoare la soba racheta sunt dispersate si a trebuit sa iau toate comentariile de la inceput,nu ma plang de asta caci gasesc f multe lucruri interesante, ci doar de timpul care este putin pentru cate as vrea sa stiu.
    Asa am aflat ca sunteti vegetarieni, regim pe care eu il practic de vreo 8 ani cu beneficii sub multe aspecte, in primul rand in ceea ce priveste starea de sanatate. Faptul ca ati ales sa traiti cat mai aproape de natura, ca sa nu spun in milocul ei este iar un aspect esential al vietii compatibil cu un trai sanatos.Incerc sa ma familiarizez cu proiectul pe care vreau sa-l realizez si cand am o nelamurire o sa te contactez, dar o intrebare tot o sa-ti adresez.Se poate sa am si apa menajera de la soba racheta printr-o spirala care sa incalzeasca apa dintr-un boiler sau pufer care la randul sau sa-l pot racorda si la o instalatie solara?
    Multumesc,
    cu stima Stelian!

















    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara Stelian , de fapt buna dimineata , e 4 09 si eu intre 2 si 5 nu dorm. M-a bucurat mesajul tau. Acum ceva timp ma gandeam sa fac intr-un fel ca sa apara o comunitate online a celor care au optat pentru o viata simpla departe de forfota, concurente si intaietati statuate prin cartoane cu parafa ,dar nu mai am energia necesara. S-ar putea aduna in acest fel o baza de date utila pentru noi toti si in plus am sti unii de altii chiar daca nu ne place sa fim foarte vizibili.
    In ceea ce priveste incalzirea cu soba racheta pe lemne trebuie sa stii ca nu se poate automatiza prea usor si va fi nevoie de o persoana care sa se ocupe de soba aproape tot timpul. Sistemul pe peleti ofera o autonomie ,in cazul meu, de 2-4 ore dupa care reincarc rezervorul.
    Apa calda noi o optinem tot de la centrala in cel mai simplu mod posibil. Burlanul trece printr-un boiler.
    Cred ca e o ideie buna cuplarea la boiler a unui panou solar cu transfer termic prin serpentina cu conditia sa existe o mica automatizare care sa impiedice pierderea de caldura prin serpentina atunci cand afara e frig si inorat.Cel mai simplu ar fi cu un termostat auto [decalibrat , care sa deschida la 60 de grade]si care sa lase apa sa circule prin serpentina doar atunci cand panoul solar atinge temperatura de lucru. Altfel iarna ar putea aparea pierderi.
    Toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere