Translate

duminică, iulie 21

Tot ce trebuie spus

Acum ca am prezentat ,in mare, viata noastra la tara cu bunele si cu relele ei ,asa cum e titlul unei rubrici a forumului Iulianei Iordache si manat de dorinta de a spune tot ce trebuie spus cuiva care se gandeste sa plece de la oras,..inca un amanunt :
Stiu ca unora le poate parea dificil sa traiesti in mediul rural si ca au tendinta sa vada partea goala a paharului,.. pentru ei am sa spun urmatoarele :" femeia care ne iubeste ,ne iubeste si defectele, iar cea care nu ne iubeste nu ne suporta nici calitatile"
Cred ca atunci cand cineva se gandeste sa se mute la tara ar trebui sa caute adanc in suflet daca exista dragoste pentru traiul simplu si lipsit de enfaza al celui care crede ca lucrurile importante in viata nu apar in rubrica de reclame TV.
Daca-l deranjeaza sa aiba o masina care nu mai e la moda fiindca realizeaza ca e mai important sa functioneze,sa fie utila ,decat sa ne fie emblema a unei imagini autoimpuse.
Daca poate atinge un animal bolnav ca sa-l ajute sau asta ii creaza repulsie.
Daca-l mai bucura cantecul pasarelelor , vederea unei soparle , a unui paianjen care-si transporta puii nenascuti in spate ori mai simte nevoia sa scrie intr-un jurnal despre familia de huhurezi care-i viziteaza curtea.
Daca dimineata mai simte bucuria trezirii la o noua zi ,iar starea nefericita de seara e doar rezultatul stressului acumulat peste zi datorita traiului citadin depersonalizant si creator de masti. Abia dupa ce va fi raspus sincer la acest gen de intrebari impreuna cu familia e bine sa ia o hotarare , iar daca aceste lucruri nu exista oricate avantaje ar avea traiul la tara tot nu o sa va placa.
Trebiue sa mai spun ca insusi mutatul la tara e posibil sa fie o moda in acest moment. Asa ca mare atentie,..moda nu a adus niciodata beneficii decat creatorilor ei , la fel ca si in cazul organizatiilor despre care Panait Istrati spunea acelas lucru.

Altfel,..traiul la tara e minunat si cu atat mai linistit cu cat ne aflam la distanta mai mare de oras ori de antenele sale de inoculare a nelinistii si nesigurantei care sant ziarele si radio-televiziunea.

3 comentarii:

  1. Pe langa reducerea cheltuielilor de intretinere, motivul mutatului la tara il constituie oferirea unor conditii mai bune, libertate mai mare, pt cateii nostri, care sunt copiii nostri. Recunosc ca mi-e teama de reactia taranului roman la vederea unei familii ce vrea sa intre-n satul lor cu 8 caini odata, si de aceea noi cautam o casuta mai izolata, nu cu vecini de jur imprejur, dar nici rupta de civilizatie, pt ca sotul este un tanar pensionat de boala. De aceea ne orientam la o localitate rurala intre & aproape de doua orase, Turda & Cluj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici m-ai lovit! setterii mei au găsit la curte libertatea necesară, dar și compania altor căței de pe uliță!

      Ștergere
  2. Nu e treaba celor din sat cati caini aveti pe proprietate atat timp cat ii intretineti si nu-i lasati sa ajunga in curtile vecine. Singura problema ar putea fi latratul excesiv dar asta se poate rezolva. Noi avem un amstaff de 4 ani cu instructajul" facut si care latra doar atunci cand e cu adevarat nevoie si un teckel de 7 luni aflat in perioada in care se crede Pavarotti. Dar in timp ,cu rabdare se va tempera asa cum au facut si ceilalti caini pe care i-am avut.
    Apoi si oile vecinilor fac dimineata destul zgomot, asta ca sa nu mai vorbim de magar !!
    Eu cred ca va trebuie casa in care va simtiti cel mai bine. Daca se poate la sosea [date fiind problemele medicale], iar vecinii n-au decat sa se obisnuiasca.
    Orice mutare ,sau intrare intr-un colectiv ,e asementoare cu principiul vaselor comunicante. Important e doar sa nu lasam apa sa dea pe dinafara

    RăspundețiȘtergere